Vackra lättillgängliga Hedefors

Hedefors är ett gammalt brukssamhälle strategiskt och mycket vackert beläget vid Säveån. Omgivningarna kring Hedefors Bruk är naturreservat och erbjuder en unik miljö med vandringsleder, vattenfall och berömda fiskevatten utanför dörren.

I princip kan du ta dig från pendeltågsstationerna i Lerum och Stenkullen via stigar i naturreservatet till din arbetsplats på Hedefors Bruk. På våren är det är en promenad ackompanjerad av fågelsång under lövträdens tak, genom hav av vitsippor längs porlande bäckar och den forsande Säveån.

Bra läge för logistik

Det var just Säveån som tidigt skapade en bruks- och industritradition i denna del av Lerum. Denna kraftkälla var en viktig faktor vid etablering, liksom västra stambanan och riksvägen mot Stockholm. Än idag gör närheten till E20, Göteborgs Hamn och Landvetter Flygplats Hedefors till en attraktiv plats för företag som kräver god logistik.

Ta dig till Hedefors

Från Göteborg tar det 15-20 minuter med bil till Hedefors och Hedefors Bruk. Norr om samhället går Västra Stambanan med kvartstrafik mot Göteborg och Alingsås. Med lokaltrafik från Göteborg tar du pendeltåget till Lerum och sedan buss 531 mot Floda, för att komma till Hedefors. Från Stenkullens pendeltågsstation är det 15 minuters promenad till Hedefors, genom naturreservatet eller längs bilvägar. I Stenkullen hittar du bland annat livsmedelsbutik, postombud och restauranger. Till Lerum eller Floda, med ett större serviceutbud, tar man sig på några minuter med buss eller bil. Vid Hedefors bruk finns det gott om parkeringsplatser för privatbilar och företagsfordon.


Hedefors Bruk KB